ESAB verandert de naam van Sandvik Welding Consumables in Exaton™, een ESAB-merk

7/November/2018

Sandvik Welding Consumables is al meer dan 80 jaar een ontwikkelaar en fabrikant van wereldklasse van geavanceerde roestvrijstalen en nikkellastoevoegmaterialen voor veeleisende omgevingen. Om zijn portfolio van speciale legeringen te verbreden en te verbeteren, heeft ESAB Welding & Cutting Products Sandvik Welding Consumables overgenomen, waarmee de transactie eerder dit jaar werd afgerond. Vanaf 1 november gaan deze producten de markt op onder de naam Exaton™, een merk van ESAB. Als onderdeel van de merkupdate zullen de volgende wijzigingen optreden:

  • De productverpakking zal worden aangepast om het nieuwe merk en logo van Exaton te tonen.
  • Het product zelf behoudt de huidige etikettering.
  • De inhoud van de Sandvik-website, inclusief specificaties en veiligheidsinformatiebladen, wordt overgebracht naar de ESAB website.
  • De mobiele Sandvik Welding Handbook-app, die alle informatie in het Welding Handbook PDF en nuttige calculators bevat, wordt overgezet naar de ESAB-site.

"Hoewel Sandvik verder gaat als Exaton, kunnen klanten er zeker van zijn dat de belangrijkste factoren hetzelfde blijven: de uitstekende prestaties, metallurgie en lasbaarheid van onze verbruiksartikelen", zegt Shyam Kambeyanda, President van ESAB.

Prestaties, metallurgie en lasbaarheid

Het Exaton-portfolio omvat massieve lasdraad en -staven, fluxgevulde draad, MMA-elektroden, stripelektroden, flux, thermische sproeidraad en chemische producten voor de lasafwerking.

Exaton werkt rechtstreeks samen met fabrikanten en eindgebruikers in de meest veeleisende segmenten in de wereld, zoals olie en gas, chemische verwerking, energieopwekking en cryogene toepassingen.

"Onze kennis uit de eerste hand stelt ons in staat om de lasprestaties continu te verbeteren", zegt Henrik Calander, General Manager Specialty Alloys van ESAB. "Ze zorgen voor hogere sterktes, corrosiebestendigheid en servicetemperaturen, waardoor klanten aan hogere eisen kunnen voldoen, meer corrosieve media kunnen gebruiken, de servicetijden verlengen en de wanddiktes verminderen."

Calander merkt op dat lassers continue hoge prestaties op prijs stellen en dat automatische en robotische toepassingen dit vereisen. Om de consistentie te waarborgen, beheert Exaton zorgvuldig de grondstoffen en wordt de chemische samenstelling tot veel strengere toleranties gecontroleerd dan standaardfabrikanten dat doen.

"Lot na lot werken Exaton-producten volgens dezelfde parameters en leveren zij dezelfde superieure resultaten", zegt Calander. "Verwerk één lot Exaton-lastoevoegmaterialen en u ervaart het verschil in prestaties."

De legeringen van Exaton zijn voorzien van een gepatenteerd oppervlaksmeermiddel voor een superieure voeding, terwijl de microlegeringen de lasbaarheidsfactoren verbetert. Dit geeft minder spatten waardoor een kortere nareinigingstijd, een verbeterde stroomregeling om lasdefecten te elimineren en een snellere neersmelting voor verhoogde productiviteit. De innovatieve chemie van Exaton levert ook productiviteitsverbeteringen op, zoals het verkrijgen van de gevraagde samenstelling, zelfs met een enkellaagse laslaag in toepassingen die traditioneel twee of zelfs drie lagen vereisen.

"Wanneer speciale toepassingen nieuwe en unieke legeringen vereisen, staan de metallurgische experts van Exaton bekend om hun op maat ontwikkelde formuleringen. Wij kunnen dan legeringen produceren van slechts 1,5 ton en zo grootschalig als 70 ton", zegt Calander.

ESAB Welding & Cutting Products is marktleider binnen de las- en snijindustrie. De lasgerelateerde toevoegmaterialen, apparatuur en accessoires, van beproefde processen op las- en snijgebied tot revolutionaire technologieën op het gebied van gemechaniseerd snijden en automatisering, bieden oplossingen aan klanten over de hele wereld.

Exaton

Na de overname van Sandvik welding Consumables eerder
dit jaar, kondigde ESAB aan dat het merk verder gaat onder
de naam Exaton, een ESAB-merk. Op 1 november gaan
productinformatie, een lashandboek en een mobiele app
over naar de ESAB-website.

x
x

x

Loading..